Kittenbeleid

Kitten beleid:

 • Het beleid van onze cattery is het fokken van gezonde, sociale en aanhankelijke Maine Coons. De ras standaard verliezen we ook zeker niet uit het oog!   Een Maine Coon behoort in verhouding te zijn en aan  alle punten van de ras standaard te voldoen.  Om inzicht te hebben op de gezondheid van de katten, worden ze getest. We kunnen alleen niet 100% garanderen dat het nooit voorkomt dat 1 van de kittens/katten komt te overlijden aan een ziekte. Maar door zoveel mogelijk te testen en zorgvuldig combinaties te maken proberen we het wel tot een minimum beperken.
 • De kittens mogen verhuizen in de leeftijd van minimaal 14 weken, indien zij minimaal 1 kilo aan gewicht bereikt hebben en volledig gezond verklaard zijn door onze dierenarts. Zij zullen dan gechipt en gevaccineerd zijn, volgens schema ontwormd en preventief behandeld zijn tegen vlooien.
 • Onze kittens worden geplaatst als “gezelschap dieren”, er zijn geen kittens beschikbaar voor de fok.
 • Kittens die naar het buitenland verhuizen krijgen nog een rabiës enting en afhankelijk van het land waarnaar het kitten zal verhuizen, eventueel nog een andere vaccinatie en/of andere invoermaatregelen. Zij verhuizen uiteraard enkele weken later i.v.m. incubatietijd tussen de vaccinaties door, dit zal per land verschillend zijn. Tevens krijgen zij een gezondheidsverklaring van onze vaste dierenarts mee, niet ouder dan 48 uur voor vertrek.
 • Voor het bespreken van een kitten vragen wij een aanbetaling. Dit geeft zowel de koper als onze cattery zekerheid.  U krijgt hier uiteraard een bewijs van betaling van mee. Mocht de koper een gereserveerd kitten annuleren, om welke reden dan ook, dan zal het aanbetaalde bedrag niet worden geretourneerd.
 • Wij als cattery behouden ten aller tijde het recht een reservering, om een voor ons gegronde reden, te annuleren. In dit geval zal het aan betalings bedrag worden geretourneerd.
 • Het kitten is, aanbetaald of niet, nog altijd ons eigendom tot wij de eigendomsoverdracht hebben ondertekend (na volledige betaling), de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend en het kitten is overhandigd aan de nieuwe eigenaar.
 • Mocht u, indien u een kitten heeft gereserveerd, op de afgesproken dag en tijd het kitten niet komen ophalen, zonder een aannemelijke reden van afmelding (uiterlijk 5 werkdagen van te voren), dan beschouwen wij dit als een annulering van uw kant. Uw aanbetaling voor reservering zal in dit geval niet worden geretourneerd.
 • Kraambezoek is (op afspraak) altijd mogelijk vanaf de leeftijd van minimaal 3 weken. Dit omdat kittens extra kwetsbaar zijn voor infecties door een nog niet volledig ontwikkeld immuunsysteem. Kittenbezoek is altijd vrijblijvend.
 • Onze kittens groeien op in huiselijke kring, vrij gehuisvest en dus niet benches. Hierdoor wennen de kittens aan andere katten (naast hun moeder), andere huisdieren, kinderen en dagelijkse huishoudelijk geluiden.
 • Onze kittens hebben altijd een stamboom! Naast een stamboom krijgen ze ook een verkoopovereenkomst mee. Deze overeenkomst biedt bescherming voor zowel koper als verkoper. Er mag absoluut niet met de kat worden gefokt. Mocht het voorkomen dat de kat zich voorplant bent u ons een boete in de vorm van betaling verplicht.

Wat verwachten wij van u?

 • We verlangen allereerst dat de kittens in een goede en liefdevolle omgeving terecht komen en het kitten niet wordt op gesloten in een bench of kooi. Het kitten moet ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen en ten aller tijde beschikken over vers drinkwater, droogvoer, speeltjes, een warm beschut slaapplekje, schaduw en een stevige krabpaal.
 • Dat u zich voorstelt bij interesse in een kitten. Zoals hoe is uw gezinssamenstelling, heeft u nog andere huisdieren en wat kan u het kitten allemaal bieden. Op berichten enkel met de vraag ‘wat kost hij/zij’ wordt niet gereageerd. Mocht u fok intenties hebben, dan is onze cattery niet geschikt om te benaderen.
 • Dat u weet dat wij verwachten dat u het kitten minimaal 2 maal komt bezoeken.
 • Dat u zich wel realiseert dat een kat wel 15 jaar oud kan worden en dat wij deze dan ook plaatsen met de intentie dat hij zijn gehele leven bij zijn nieuwe personeel mag doorbrengen. Hiervoor geld ook dat wij verwachten dat u genoeg aandacht, liefde, affectie en verzorging voor hem/haar beschikbaar heeft.
 • Dat u beseft dat een kat meer kost dan enkel voer en grit; hij/zij kan ook ziek worden en dit kan hoog oplopen in de dierenarts kosten. Wij verwachten van u dat u ten aller tijde, indien nodig, volledige zorg zal verstrekken van een dierenarts van het door u geadopteerde kitten.
 • Dat u weet dat er ook een minder leuke kant zit aan het houden van een kat; er kan altijd een vaas sneuvelen, een drolletje naast de bak liggen, de waterbak kan leeg gegraven worden, uw zult waarschijnlijk geregeld haren vinden op uw meubels en kleding en u zult rekening moeten houden met vakanties e.d.
 • Dat u onze goede start, met volledig premium voeding, voortzet na de verhuizing van het kitten. Uiteraard kunnen wij u adviseren in de diverse soorten voeding in de diverse prijsklasse.
 • Wij plaatsen geen kitten waar zij veel tijd alleen zullen moeten doorbrengen. Maine Coons zijn zeer sociale katten die erg van gezelschap houden en dit ook nodig hebben om gelukkig te kunnen zijn en te blijven. Indien er geen andere huisdieren aanwezig zijn waarmee zij kunnen knuffelen en spelen, verwachten wij van u dat u een 2e kitten aanschaft.
 • Wanneer u, om welke reden dan ook, moet besluiten de bij ons gekochte kat te (moeten) herplaatsen, bent u verplicht dit eerst kenbaar te maken aan ons. Wij moeten ten aller tijde de mogelijkheid hebben als eerste het kitten terug aan te nemen, of kunnen u helpen een GESCHIKT baasje te vinden.

Reacties zijn gesloten.